Hoppa till sidans innehåll

Klubbinformation


Den äldsta ridklubben på Tjörn
Tjörns Ridklubb har ett vackert läge vid stranden av Gunneby kile, som är en vik av Hakefjorden. Klubben har funnits här i Åseby sedan 1984 och är därmed den äldsta på ön. Den större av de två paddockarna ligger precis vid vattnet. Ridhusets manege mäter 20x40 meter och stallet har plats för 22 hästar.

Från nybörjare till avancerad
Ridskolan har ett brett utbud av nivåer på lektionerna, och anordnar kontinuerligt olika typer av extra aktiviteter såväl under vanliga veckor som vid skolloven. Det förekommer även arrangemang som vänder sig till enbart vuxna. Fråga ridlärarna eller titta på anslagstavlan i stallgången om vad som är på gång.

Tävlingar är viktigt
Tjörns Ridklubb arrangerar ett flertal tävlingar per år både i dressyr och hoppning. Störst är "Bohuscupen hoppning ponny" som är en dag i slutet av maj. Tävlingen drar många deltagare och under dagen startar ca 180st. Vi önskar att vi hade kapacitet att anordna fler tävlingar av den här storleken.

Frivilligt arbete behövs
Ridklubben drivs i föreningsform och är beroende av frivilliga insatser. Antalet betalande medlemmar är ca 185 stycken. Gemensamma arbetsdagar förekommer några gånger per år, stallet ska tvättas och kafeterian skall hållas öppen. Arbetsinsatser behövs också vid tävlingar och andra arrangemang. En viktig sak som alla kan hjälpa till med är att hitta intresserade sponsorer som kan bidra till utvecklingen av verksamheten.

Vi vill förbättra
Vår ambition är att utveckla verksamheten: förnya och förbättra, lyssna till önskemål som kommer från de ridande om t.ex. specialgrupper med olika inriktningar, och att hålla ett brett utbud som kan attrahera många.

Vi vill utöka tävlingsverksamheten, men för att göra klubben mer konkurrensmässig behövs en ny uteridbana och större manege, något som är beroende av sponsorhjälp för att kunna förverkligas.

Viktigt är också att fortsätta att vara en trevlig träffpunkt för alla häst- och ridintresserade. En plats där stor och liten kan vara tillsammans.

Sektioner med olika ansvarsområden
Arbetet är uppdelat på ett antal sektioner som har var sitt ansvarsområde.

Styrelsen väljs vid årsmötet
Årsmöte, dit alla medlemmar är välkomna, hålls i början av varje år. Där väljs styrelsen, som har det yttersta ansvaret för verksamheten, för den kommande perioden.  

Uppdaterad: 08 JAN 2018 16:34 Skribent: Mimmi Martinsson

 Klubbkläder:

Bidragsgivare:

 

Våra Sponsorer:

 

H-ks_logga.png

 

 

enp-logo

 

 logo

 

 

Postadress:
Tjörns RK - Ridsport
Gunneby 99
47193 Kållekärr

Kontakt:
Tel: 0304662611
E-post: This is a mailto link

Se all info